Jag hade faktiskt en 4 i syslöjd, men ...

... så baske mig om jag kan komma ihåg hur man stickar hälar!
Nu är min plan att ha tre par raggsockar på gång, stickade ända fram till det kritiska ögonblick i skapandet när hälen ska påbörjas, och så långt kommen ska jag ockupera en stol hos mamma i Åbro, och så får hon hålla sig i närheten medan jag stickar sex hälar på raken. Det blir säkert urtjatigt för min stackars mamma, men på så vis kommer jag att lära mig detta en gång för alla, och sen räknar jag med att kunna sticka vidare på egen hand i fortsättningen.
Jag kan nu höra mina döttrar sucka så det hörs ända till Eket: -Åh nej, inte mer raggsockar!
Det är okej. De är ändå inte till er. Jag ska själv använda allihop, så det så! Året runt om jag måste!


Husbil för drygt 2 miljoner?

Jag var och hälsade på en av mina elever på hans PRAO-plats idag. Han visade mig runt bland de stora husbilar man säljer där. Visserligen är jag inte särskilt stor i mig själv men bredvid husbilsmonstren där kände jag mig som en myra. En liten myra. Okej, de är säkert tänkta att bo i, men du milde vilka gigantiska byggen att ratta!
I den största av dem kunde man stoppa in vår lilla VW-buss hel och hållen, och en kompis till den också på samma gång. Min elev avslutade rundvandringen med att stolt visa upp den lyxiga kaffeautomaten, där hugade spekulanter på husbilar kunde avnjuta en kopp Wiener Melange, hans egen personliga favorit!
Nä, jag kände mig inte frestad att köpa en rullande bjässe, jag håller mig till vår lilla gulle-buss, den kan man åtminstone parkera på en vanlig parkeringsplats. När den nu behagar att gå igång. Batteriskrälle!


Glädjeflicka på Netto?

På Netto i Örkelljunga kan små flickor köpa tröjor och klä ut sig till sitt drömyrke. Inget nytt, tänkte jag, men tog sen en närmare titt. Kvinnlig polis, helt okej, flygvärdinna, tja, men ... vad är nu detta? Tjusig tröja med pärlhalsband och glitter? Visserligen är vi rätt så open-minded i detta land, men ska små flickor klä ut sig till det äldsta yrket i världen (och då menar jag inte elektriker!)?
Jag var tvungen att öppna förpackningen och kolla hur resten av tröjan såg ut. Till min stora tacksamhet fanns tryckt över resten av tröjan, en fin gitarr. Rockstjärna var alltså det tredje yrket. Skulle jag gissat det? Snuskig fantasi? Förmodligen borde jag skämmas. Tråkigt nog fanns tröjan dessutom bara i barnstorlek ...


Mat-Ämma på mobilen: Smörgåstårta

En ny mobiltjänst har sett dagens ljus - numera kan man ringa min vän Ämma och få matlagningstips och instruktioner. Hur bra den sen blev, svärmors smörgåstårta, när hon inte kunde se Ämmas gester till instruktionen: "Jo, du bygger liksom upp en mur med gurkorna och så ska äggen vara där innanför, ja du fattar säkert!", DET förtäljer inte historien! Det verkade i alla fall vara ett väldigt fint GI-recept för mängden majonnäs var imponerande. Tyvärr finns inget foto på själva tårtan, men väl på Ämma "in action". Man kan riktigt se gurkmuren framför sig, eller hur?




Vägra höst!

Kan man vägra en årstid? Kan man ens protestera? Och i så fall, hjälper det?

Mitt sätt att protestera är att ha för lite kläder på mig, men att bestämt vägra erkänna att jag fryser. Inga varma tröjor här inte! Alla andra som klagar är bara gnälliga! Ett annat sätt är att gå barforta i gräset och intala sig att det är normalt att tappa känseln efter 30 sekunder i morgondaggen. Bengt är inte så förtjust i mitt sätt att skruva ner golvvärmen i badrummet, men det funkar för mig. Iskallt golv = sommar, varmt golv = höst (eller ännu värre: vinter!) Så kriget om termostaten går vidare...


Att björkarna tappar en massa gula blad på min skogsrunda beror helt enkelt på torka, jag går inte på den där teorin om klorofyll i bladen som går tillbaka in i trädet. Mest snack, tror jag. Finns alldeles för mycket teorier!
Att lönnlöven får alla möjliga färger är ju bara för att de är lite ombytliga, de har väl tröttnat på att vara gröna och vill prova en ny färgskala!

Men beviset för att det INTE är höst än kom häromdagen när jag och Bengt tog en tur ute på Hovs Hallar. Björnbären är långt ifrån mogna än. Tidigast om två-tre veckor kan jag ta under övervägande att hösten är på väg, för då är nog bären svarta och fina, men fram tills dess tänker jag gå ut och hämta posten barfota och lättklädd, så det så!

En vacker kväll i Eket

Trädgårdsarbete är trevligt i sällskap med andra, så därför bad jag Clara och Robin att hjälpa till att göra fint inför kalaset på lördag. Trevligt och trevligt förresten, att Clara kunde så många fula ord visste jag inte, men man kan ju inte bli annat än irriterad när man gång på gång råkar dra ur sladden till elgräsklipparen. Hon blev desto gladare när hon sen fick åka sin VW-buss med Robin en runda, särskilt efter att han bytt den trasiga säkringen så att det blev lite dunka-dunka i bussen.


Själv hackade jag och räfsade och sopade tills jag hörde ett litet "kloffs" bakom mig. Där satt en söt liten padda. Den poserade oberört en lång stund, men sen förpassade jag den i säkerhet ut på gräsmattan. Hade ingen lust att råka trampa på den mitt i hackandet. Då hade ju allt nöje gått ur det så tillfredsställande ogräshackandet. Att skrapa bort död padda från betongplattor hör inte till de högre nöjena i livet precis... Fint blev det i alla fall, fortsätter i morgon!


Grabbar med häng = pedofiler tjänar pengar

Med en stigande känsla av äckel och ilska sitter jag och lyssnar på Mats Andersson från NetScan i Lund. Han föreläser under denna tisdag för skolans elever och personal och på kvällen även för drygt hundra föräldrar. Det handlar om riskerna för våra ungdomar, att det som de tror är harmlöst skoj mellan kompisar eller mellan flickvän och pojkvän istället är en marknad för pedofiler. Våra barn luras av någon de tror är jämnårig, att klä av sig och "visa lite" men istället sitter det en pedofil och sparar ner bilder och filmer som han sen säljer för grova pengar till andra rovdjur på nätet.
Han berättar om dumpade pojkvänner som lägger ut bilder på ex-flickvänner för att hämnas, om småflickor som luras att prata om sin kropp på stallet.se, om präster och kommunalpolitiker som nästlar sig in hos unga flickor, om en datatekniker som låtsas vara gynekolog för att kunna prata med unga flickor om deras kroppar, om snuskiga spel på Bolibompas hemsida, där pedofiler pratar med småbarn om spelhundar som parar sig i spelet och om hur pojkar med byxhäng fotograferas bakifrån på stan. Byxhäng? Hur kan detta vara sexigt? Jo, en smygbild tas sen på samma pojkars ansikten och sen figurerar dessa bilder i fantasifulla porrnoveller om sex med småpojkar, och dessa  säljs pedofiler emellan.
Eleverna var efteråt chockade och en hel del verkade lite skamsna. Mats rådde pojkarna att vara så mycket män, att den dagen det tog slut med tjejen så skulle de deleta alla bilder på henne. Lärare och föräldrar var också chockade och trots att ens första reaktion antagligen skulle vara att kasta ut datorerna, elda upp alla webcamar och bara köpa billiga mobiler utan kamera, så ville Mats att vi istället skulle hjälpa våra barn att kontakta de "fula gubbarna" och säga ifrån istället.
Idag har det varit mycket prat i skolan om föreläsningen, de var imponerade av föreläsaren och lite uppskrämda och äcklade av det han hade att säga. Inte så mycket lektioner alltså, men so what?

Bilden är från en artikel i Aftonbladet om pojkars rätt att klä sig som man vill,
men de kanske skulle ändrat mening om de hört föreläsningen...

Bussen rullar!

Det är så härligt att köra med vår lilla hippiebuss! I max 70 puttrar man fram, minsta lilla uppförsbacke och man måste lägga i treans växel annars dör den. Det har nog gått en säkring, för radion funkar inte, men å andra sidan får man ju njuta av det trivsamma retroljudet från folkamotorn.
Inte nog med att den är mysig att köra och att man sitter högt och ser bra, den är kanonbra att lasta skräp i. På tippen drog den många blickar till sig, men mamma (som jag pratade med i mobilen just då) kommenterade detta lite torrt med:
-Ja, ja, bara folk inte tror att du tänker ställa den ifrån dig där bland annat skrot!
Ha ha, det var nog en himla tur att varken pappa eller Tommy på TS Bilservice i Åstorp inte hörde denna kommentar!




Svårt att blogga utan Internet

Ja, inte är det lätt. Man får sitta på jobb och skriva, trött som man är!
Fick ett gott skratt igår, i och för sig får man ganska många under dagen, men det här var extra kul.
När man ska svänga sig med fina ord, är det bra om man klart för sig vad man pratar om.
En kille sa om en annan: Han står ute i kapprummet och leker med sina geniala delar.
Geniala delar? Hm? Var det huvudet han menade? Nej, nej, det fattades en bokstav i det fina ordet - ett T närmare bestämt, och nu blev det en helt annan grej! Nu vet ALLA i klassen skillnaden mellan geniala och genitala! Ordkunskap ÄR kul!
Ja, ja - det händer mycket skojigt i skolans värld, och varje dag har sina små guldkorn.
Slut för idag - tack för idag!

Första blogginlägget någonsin

Tja, någon gång ska ju vara den första, så är det även med detta bloggande. Vad ska jag skriva om då? Vad snurrar mest i min skalle just idag? 
Jo, nu vet jag! Vilken rolig helg det blev - golf, släktträff, kräftor, Välashopping och buggande! Inte för att jag spelade särskilt bra, men det var roligt! Dessutom hade vi ju tur med vädret, i alla fall vi som gick ut först ;-) Bilder på mig och min boll-kompis Nelly, ett riktigt litet proffs! Kul också att träffas alla hemma hos Berit och Bertil!
Går-dagens minus: Jo, det här med Telia - hur kan det vara så himla svårt att få till det? Man får lika många besked som det finns människor på Telia, men det roligaste var när Bengt ringde i går och skrek: Idioter! i svararen. "Vi kopplar dig till kundtjänst!" sa en glad röst. Så rätt, så rätt!
Går-dagens plus: Så roligt det var att dansa på Blåa Skor igår, kul att träffa alla igen! Och mer blir det framöver när Kjell-Evert och Gunnsan drar igång på Ekebo den 22:e. Kan man få nog? Tror inte det!
Dagens plus: Glada och roliga arbetskamrater - många skratt har det blivit, och det är ändå bara måndag.
Dagens motion: Tveksamt om det blir någon - ruskigt sömnig redan nu vid 17-tiden, och det får bli dagens minus. Kanske jag gör några sit-ups i soffan, kanske ...

Nelly svingade som ett litet proffs, hon visade inga nerver och skuttade glatt för varje poäng över förra årets resultat som var 11 poäng. I år fick hon till 17 och var mycket nöjd.

Jag borde nog lagt lite mer tid just här, för utslagen kunde gått bättre!


RSS 2.0